Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εισαγγελική σύγκρουση για τη σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού

«Σύγκρουση» εισαγγελέων και νέα δικαστική έρευνα για την σύμβαση Δημοσίου-Αττικής Οδού προκαλούν οι αντιπαραθέσεις σχετικά με το τίμημα της επίμαχης σύμβασης και την επιστροφή της εκμετάλλευσης του έργου στο ελληνικό Δημόσιο.

Είκοσι μήνες μετά την παραγγελία του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά που άνοιξε τη δικαστική διερεύνηση της σύμβασης θέτοντας σειρά ερωτημάτων, η εισαγγελία Πρωτοδικών αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να τη θέσει στο αρχείο.

Η εισαγγελία εφετών όμως που έχει και τον τελευταίο λόγο, έκρινε πως τα ερωτήματα του Αρείου Πάγου δεν έχουν απαντηθεί. Έτσι ο εισαγγελέας εφετών Γεώργιος Χαλιάσος διαφωνώντας με τον πρωτοδίκη συνάδελφό του στέλνει πίσω στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την δικογραφία αξιώνοντας «περαιτέρω έρευνα».

Ο κ. Σανιδάς με την παραγγελία που είχε δώσει στις 2 Ιουνίου του 2009 προς τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ζητούσε μεταξύ άλλων να διερευνηθούν τα εξής :

-Τι προβλέπει η σύμβαση για την κατασκευή της Αττικής Οδού από απόψεως χρόνου εκμεταλλεύσεως από την κατασκευάστρια εταιρία και με βάση ποιους υπολογισμούς π.χ διελεύσεως πόσων αυτοκινήτων κλπ. Τι περαιτέρω προβλέπει στην περίπτωση που οι υπολογισμοί π.χ της διελεύσεως αυτοκινήτων προβλέπουν πολύ λιγότερα αυτοκίνητα από τα πράγματι χρησιμοποιούνται σήμερα την Αττική Οδό.

-Εάν τηρούνται οι όροι της συμβάσεως και εάν η κατασκευάστρια εταιρία, με βάση τα χρησιμοποιούντα την οδό μέχρι σήμερα αυτοκίνητα, έχει καλύψει το προς είσπραξη ποσό που προβλεπόταν από τη σύμβαση.

-Εάν θα πρέπει να παραδοθεί η Αττική Οδός στο Δημόσιο σήμερα ή κατά πάσα περίπτωση σε πόσο χρόνο.

-Εάν τέλος έχει υποστεί και υφίσταται κάποια ζημία το Δημόσιο από τη χρήση και τη συνέχιση της χρήσεως της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...