Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ούτε βήμα πίσω από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων

Την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων μέχρι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο
Λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει το «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος, οι δικηγόροι συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης και στις αλλαγές που φέρνει η πολιτική της.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ηρακλής Χασιώτης, αναγνώρισε πως το νομοσχέδιο που τελικά κατατέθηκε διαφοροποιήθηκε σε ένα φλέγον ζήτημα για τον δικηγορικό κόσμο. Η τροποποίηση που έγινε δεν επιτρέπει την ίδρυση εταιρειών από δικηγόρους που ανήκουν σε διαφορετικούς Δικηγορικούς Συλλόγους.
Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών που θα έχουν παραρτήματα σε ολόκληρη τη χώρα, σημείωσε χαρακτηριστικά.Ο κ. Χασιώτης αναγνώρισε πως τα υπόλοιπα αιτήματα που είχαν θέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι δεν έγιναν τελικά δεκτά από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής
.Εν τω μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων από κοινού με άλλους δέκα Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να προσβάλλουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης που προβλέπει την αύξηση του παραβόλου μηνύσεων από τα 10 ευρώ στα 100 ευρώ.
Όπως σημείωσε ο κ. Χασιώτης, θα πρέπει να ακυρωθεί η συγκεκριμένη ΚΥΑ γιατί η δίωξη του εγκλήματος αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Δεν είναι δυνατόν το θύμα να καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για ζητήματα που αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας, συμπλήρωσε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...