Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι δικαστικές φυλακές Χανίων λειτουργούν υπό άθλιες συνθήκες...

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δικαστικές φυλακές Χανίων λειτουργούν, σήμερα, υπό άθλιες συνθήκες. Προορίζονται για κράτηση 80 έως 100 ατόμων και κατ' ανάγκη έχουν δεχτεί πολλούς περισσότερους, με αποτέλεσμα να διαβιούν υπό απαράδεκτες συνθήκες 180 κρατούμενοι, γεγονός που από μόνο του συνιστά παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων όσων κρατούνται στην φυλακή και βεβαίως δημιουργεί πρόβλημα λειτουργικότητας για τους υπαλλήλους της φυλακής.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταδεικνύεται, ακόμη πιο έντονα σήμερα, το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, λόγω της καθυστέρησης αποπεράτωσης και παράδοσης του νέου καταστήματος κράτησης στην περιοχή της Αγιάς Χανίων παρά τις σχετικές δεσμεύσεις του κου Καστανίδη. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με Δελτίο Τύπου, στις 14 Ιουνίου του 2010, ανέφερε ότι “το νέο σωφρονιστικό κατάστημα Χανίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο πεντάμηνο, η δε λειτουργία του στο τέλος του χρόνου”. Οι διαβεβαιώσεις αυτές διαψεύδονται ήδη από την ίδια την πραγματικότητα.
Πρέπει να σταματήσει αυτή η αδικαιολόγητη βραδύτητα, να επισπευσθούν οι εργασίες του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος και να γίνει, επιτέλους, κατανοητό από όλους, το πόσο σημαντική είναι η άμεση αποπεράτωση και παράδοση αυτού του έργου, για να πάψουν οι κρατούμενοι να διαβιούν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Αποτελεί ελάχιστο χρέος της Πολιτείας να διασφαλίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων, αν θέλουμε να μιλάμε χωρίς τύψεις στον τόπο μας, για σωφρονισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...