Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δολοφονήθηκε μετά την απόδραση...

Nikos Palaiokostas - Eπίκαιρο (προς αποφυγή πα...Image by Έλενα Λαγαρία via Flickr
O NIKOΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ, ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ,  ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ...
Μια δολοφονία που έγινε λίγους μήνες μετά την απόδραση του Παλαιοκώστα ήρθε στο φως με την δίκη που συνεχίζεται...

Στην τελική ευθεία, με τις απολογίες των κατηγορουμένων, μπαίνει την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη για την απόδραση με ελικόπτερο των Αλκέτ Ριζάι και Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Ριζάι και του φυγόδικου Παλαιοκώστα, είναι η σύντροφός του Ασπασία Μετροπία, ένα ζευγάρι Αλβανών και ένας επιχειρηματίας.

Στο δικαστήριο κλήθηκε και πάλι σε κατάθεση ο πιλότος του ελικοπτέρου ο οποίος επανέλαβε - όπως κατέθεσε και με την έναρξη της δίκης - ότι η γυναίκα που επιβιβάστηκε την επίμαχη μέρα μαζί με τον φίλο της στο ελικόπτερο και τον ανάγκασαν να πάει πάνω από τις φυλακές δεν ήταν η σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι.

Κατά την ανάγνωση εγγράφων η υπεράσπιση του Ριζάι έθεσε θέμα στο δικαστήριο για την ανάγκη κατάθεσης γυναίκας υπαλλήλου της εταιρείας ενοικιάσεως ελικοπτέρων, η οποία έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ήταν η Μετροπία εκείνη που μπήκε στο ελικόπτερο.

Νωρίτερα στο δικαστήριο προσήχθη -δεν είχε εμφανιστεί όταν κλήθηκε - για να καταθέσει επιχειρηματίας, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έχει προκύψει πως την ημέρα της απόδρασης οι αποδράσαντες είχαν δεχθεί κλήσεις από κινητό που ανήκει στην εταιρεία του.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι είχε δώσει εταιρικό κινητό στον κουμπάρο ο οποίος λίγους μήνες μετά την απόδραση δολοφονήθηκε από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες. Η δίκη συνεχίζεται.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...