Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πόρτα στον Βοσκόπουλο

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης φοροδιαφυγής του δημοφιλούς τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου, το οποίο είχε πρόσφατα καταθέσει ο δικηγόρος του στο Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η αιτιολογία ήταν ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος ασθενεί σοβαρά, μετά από επέμβαση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη τον περασμένο Μάιο.

Στην αίτηση αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης υπήρξε και δεύτερος λόγος, ότι δηλαδή αντικαταστάθηκε ο δικηγόρος προ δύο ημερών και ο νέος δεν έχει ενημερωθεί πλήρως επί της δικογραφίας του τραγουδιστή.

Επί του αιτήματος αναβολής ο εισηγητής των υποθέσεων Ιωάννης Γράβαρης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας ο οποίος να δικαιολογεί την αναβολή συζήτησης των αιτήσεων αναιρέσεως. Παράλληλα, ο δικηγόρος του δημοσίου δεν συναίνεσε στο αίτημα αναβολής.
Συζητήθηκαν λοιπόν κανονικά οι επτά αιτήσεις του Τόλη Βοσκόπουλου με τις οποίες ζητεί να αναιρεθούν αντίστοιχες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες υποχρεώνεται να καταβάλει στην εφορία πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους περίπου 5,6 εκατ. ευρώ, λόγω μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών και άλλων φορολογικών παραβάσεων.
Ο σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Γράβαρης εισηγήθηκε να απορριφθούν οι αιτήσεις αναιρέσεως του κ. Βοσκόπουλου ως απαράδεκτες.
Να σημειωθεί ότι με τις αναιρέσεις ο Βοσκόπουλος ζητάει να αναιρεθούν επτά αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με τις οποίες επικυρώθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση δελτίων παροχής υπηρεσιών, μη δήλωση εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων κ.λπ.) και η επιβολή μαζί με τις προσαυξήσεις.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Βοσκόπουλου υποστήριξε ότι οι πράξεις επιβολής των προστίμων αντιβαίνουν στο συνταγματικό δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως, καθώς πριν την επιβολή τους δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Ακόμη, ανέφερε ότι είναι μη νόμιμος ο εξωλογιστικός υπολογισμός που έκανε η εφορία, ενώ οι εκθέσεις ελέγχου της εφορίας δεν αναφέρουν τον τόπο και χρόνο που διεξήχθησαν, με συνέπεια να έχουν πλημμέλειες.
Αντίθετα, ο δικηγόρος του Δημοσίου ανέφερε ότι οι αποφάσεις του Εφετείου είναι νομικά ορθά θεμελιωμένες και ότι ανεξάρτητα εάν η εφορία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει το σύνολο των αμοιβών που έλαβε ο Τόλης Βοσκόπουλος χωρίς να εκδώσει δελτία παροχής υπηρεσιών, η φοροδιαφυγή προκύπτει από το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων του και ειδικά αυτών της πρώην συζύγου του Τζούλιας Παπαδημητρίου.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...