Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αντίδραση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις επικρίσεις στην υπόθεση Αγγέλου

«Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» δηλώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης, αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον Γ.Αγγέλου.

«Να σταματήσει η όποια πολιτική, ή άλλου επαγγελματικού είδους, σπέκουλα, ιδίως όταν δεν υπάρχει υπέρβαση με δόλο των ακραίων ορίων της διακριτικής ευχέρειας των δικαστών» δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Παπαδάκης με αφορμή την κριτική που δέχεται η Δικαιοσύνη και οι εισαγγελικοί λειτουργοί της.

«Τα ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά δικαστήρια δεν προάγουν το δίκαιο και τη Δικαιοσύνη» επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο Γιάννης Αγγέλου αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 400.000 ευρώ για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.

Η Νέα Δημοκρατία παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον Γ.Αγγέλου, κάνοντας λόγο για «κορύφωση της σκευωρίας που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της ΝΔ» και διαμαρτυρόμενη για τη μεταχείριση του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή από τη Δικαιοσύνη.

«Προκαλεί κατάπληξη η μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον Αγγέλου, μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα, μια μεταχείριση που αφορά άλλους κατηγορούμενους για άλλα αδικήματα» δήλωσε την Τετάρτη ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη τομεάρχης της ΝΔ Τάσος Νεράντζης.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε παράλληλα ότι «η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου».

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή κατήγγειλαν για πολιτική δίωξη.

«Η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή» αναφέρεται σε ανακοίνωση συνεργατών του τέως πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...