Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Σε δίκη και πάλι ο πρώην μητροπολίτης Παντελεήμονας

Σε δίκη παραπέμπεται και πάλι ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας, καθώς ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του για αναίρεση του σχετικού βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Ειδικότερα, βάσει υπ' αριθμ. 1386/2010 απόφασης του Αρείου Πάγου ο Παντελεήμονας παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το ποσό της υπεξαίρεσης των 160.000 ευρώ από την μονή του Οσίου Εφραίμ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.
Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και δεν περιέχει αντιφάσεις.
Το Τριμελές Εφετείο Αθηνών είχε καταδικάσει τον πρώην μητροπολίτη σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση 160.000 ευρώ από την Μονή του Οσίου Εφραίμ.
Εν τω μεταξύ, με άλλη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου απορρίφθηκε για δεύτερη φορά η αίτηση του Παντελεήμονα, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για την υπεξαίρεση
Ο Άρειος Πάγος με την υπ' αριθμ. 987/2010 απόφασή του απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του ως αβάσιμους και για τον πρόσθετο λόγο ότι είχαν εξεταστεί και υπορραφθεί με την πρώτη αναίρεση που είχε υποβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...