Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Με ομαδικές παραιτήσεις απαντούν οι δικαστικοί στην ένταξή τους στο ΙΚΑ

Απειλούν με ομαδικές παραιτήσεις οι δικαστικοί καθώς θεωρούν άκρως αντισυνταγματική την υπαγωγή τους στο ΙΚΑ.
Οι δικαστές και οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν την Τρίτη πανδικαστική συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και υποστήριξαν ότι η υπαγωγή δεν πρέπει να προχωρήσει για λόγους δικαστικής ανεξαρτησίας.
«Η ρύθμιση για την υπαγωγή των δικαστών στο ΙΚΑ είναι αντισυνταγματικήκαι εάν υπάρξει προσπάθεια υπαλληλοποίησης των δικαστών, θα παραιτηθούμε ομαδικά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Είναι θεσμικό το ζήτημα και η πολιτεία πρέπει να μας αντιμετωπίσει όπως μας αρμόζει. Δεν εργαζόμαστε με σχέση ιδιωτικού δικαίου ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, ώστε να υπαχθούμε εμείς οι δικαστές στο ΙΚΑ», συνέχισε.
«Οι δικαστές ζητούν να συσταθεί Ταμείο στο οποίο θα υπαχθούν οι φορείς των τριών εξουσιών. Η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί στη χώρα μας στον τομέα απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς μάλιστα, η κυβέρνηση δεν θέλει να βάζει το χέρι στην τσέπη», είπε μεταξύ άλλων.
Από την πλευρά του, ο Γεώργιος Φαλτσέτος, πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, ανέφερε ότι η υπαλληλοποίηση των δικαστών, είναι ό,τι το χειρότερο μπορεί να συμβεί. Και ανέφερε, ότι οι δικαστές δεν διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, ούτε έχουν σπίτια με πισίνες, αλλά ούτε πετάνε λουλούδια στα νυχτερινά κέντρα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ανέφερε ότι οι περικοπές στις συντάξεις είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Τέλος, ο Χρήστος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, δήλωσε ότι από το νέο δικαστικό έτος τα δικαστήρια δεν θα ανοίξουν και τόνισε πως την πρώτη μέρα του νέου δικαστικού έτους 16 Σεπτεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων και παράλληλη κατάληψη του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ενώ την επόμενη ημέρα 17 Σεπτεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη και πάλι στάση εργασίας και κατάληψη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...