Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Προσφυγή εφέτη κατά των μέτρων

Εφέτης των Διοικητικών Δικαστηρίων κατέθεσε αίτηση στο Μισθοδικείο, με την οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ζητά να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι νομοθετικές διατάξεις για την περικοπή των επιδομάτων των δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με την προσφυγή αντίθετες με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση είναι και οι διατάξεις που προβλέπουν την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και της αδείας διακοπών των δικαστικών.

Ο Εφέτης αναφέρει ότι είχε ετήσιες μικτές αποδοχές 71.764 ευρώ, ενώ μετά τις περικοπές αυτές μειώθηκαν κατά 15.432 ευρώ.

Ο δικαστικός λειτουργός αναφέρει επίσης ότι οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών έχουν ως βάση τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη δανειακή αφερεγγυότητα και δεν έγιναν για το γενικό δημόσιο ή εθνικό συμφέρον.

Ο διοικητικός Εφέτης τονίζει τέλος ότι με το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τις περικοπές παραβιάζεται το άρθρο 22 του Συντάγματος για την προστασία της εργασίας και του μισθού, αλλά και η συνταγματική αρχή «της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς την Πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...