Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Στο ΣτΕ προσφεύγουν για τις ταμειακές οι πωλητές λαϊκών αγορών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομοσπονδίες των πωλητών λαϊκών αγορών, καταγγέλλοντας ως αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση που τους έδινε διορία μέχρι τέλη Ιουνίου για την προμήθεια ταμειακών μηχανών. Υποστηρίζουν ότι η προθεσμία είναι «νομικό οξύμωρο», καθώς η χρήση των ταμειακών δεν ξεκινά πριν από τον Οκτώβριο.

Οι παραγωγοί και οι υπόλοιποι προσφεύγοντες στο ΣτΕ υποστηρίζουν ακόμα ότι η έκδοση της απόφασης συνιστά του υπουργείου Οικονομίας συνιστά κατάχρηση εξουσίας και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

Την προσφυγή κατέθεσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων-Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, καθώς και 23 αγρότες-παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Η από 18/5/2010 απόφαση του υπουργού Οικονομικών έδινε στους πωλητές προθεσμία μέχρι 30/6/2010 για την παραγγελία εγκεκριμένων ταμειακών μηχανών τις οποίες υποχρεωτικά θα χρησιμοποιήσουν από την 1η Οκτωβρίου 2010. Με την ίδια υπουργική απόφαση εντάσσονται στη δεύτερη κατηγορία τήρησης φορολογικών βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας, καθώς εξυπηρετεί ιδιωτικά και όχι δημόσια συμφέροντα: Επικαλούνται έγγραφό του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων, με την οποία ο σύνδεσμος επικαλείται αδυναμία άμεσου εφοδιασμού των λαϊκών αγορών με φορητές ταμειακές μηχανές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...