Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Καλαμάτα: Ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου καταγγέλλει... τους δικαστές

Τον προβληματισμό του για τις αποφάσεις που έλαβε το Μισθοδικείο, κρίνοντας με δύο πρόσφατες αποφάσεις του ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των δικαστικών, αναγνωρίζοντας παράλληλα αφορολόγητο στις αποδοχές τους, όπως συμβαίνει και με τους βουλευτές, εκφράζει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κάνοντας λόγο για «Δικαιοσύνη … δύο μέτρα και δύο σταθμά».


Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργέλης, σημειώνει ότι δεν διαφωνεί για την παραβίαση του Συντάγματος στο θέμα αυτό, ούτε ότι οι σημερινές αποδοχές των δικαστικών, τους υποχρεώνουν να ζουν κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης, όμως πρέπει να αναρωτηθούμε, υπογραμμίζει, «γιατί οι δικαστές δεν κρίνουν ως αντισυνταγματικές και όλες εκείνες τις ενέργειες και τις διατάξεις της Κυβέρνησης που εξαθλιώνουν ωμά τους απλούς Έλληνες πολίτες».


Ο κ. Μαργέλης επισημαίνει: «δεν είναι άραγε αντισυνταγματικό το Μνημόνιο, το οποίο ήδη οι δικαστές το έκριναν συνταγματικό; Δεν είναι άραγε αντισυνταγματικά, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. , οι απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, η παράλογη και απάνθρωπη φορολογία, οι φυλακίσεις και κατασχέσεις για μικρο-οφειλές στην εφορία, όταν τα "μεγαλολαμόγια'' έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα ουσιαστικά κλπ;»

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας τονίζει: «από ότι φαίνεται, είναι εύκολο να αποφασίζεις, ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές των μισθών των άλλων, ενώ όταν αποφασίζεις για τους δικούς σου μισθούς, αυτές οι περικοπές να κρίνονται, ως αντισυνταγματικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...