Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Γ. Πανούσης: Έξω από το θεσμικό πλαίσιο το να μη δώσεις σε κάποιον άδεια

«Το να πεις ότι δεν δίνεις σε κάποιον άνθρωπο άδεια, είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο», δήλωσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε μετά την παραβίαση της άδειας του Χριστόδουλου Ξηρού.


«Μπορείς να φτιάξεις άλλο θεσμικό πλαίσιο, όπως έχει γίνει π.χ. στη Γερμανία», πρόσθεσε ο κ. Πανούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, το νομικό καθεστώς έπρεπε να είχε αλλάξει από τη στιγμή που συνελήφθησαν τα μέλη της 17Ν, «εφόσον υπήρχε ο ίδιος σωφρονιστικός κώδικας και δεν αντιμετωπίζεις διαφορετικά αυτούς τους ανθρώπους».

Επίσης, ο κ. Πανούσης απέρριψε τις ευθύνες που προσάπτονται στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για τη χορήγηση άδειας στον ισοβίτη κρατούμενο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι το συμβούλιο δέχεται ισχυρή πίεση από τους κρατούμενους και δεν είναι παράνομο που δίνει άδεια.

«Σε ένα σχέδιο που έχουμε καταθέσει και ως επιστήμονες και ως επιτροπή της Βουλής και είναι επί οκτώ μήνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης ορίζεται ότι θα υπάρχει ένα συμβούλιο έξω από τη φυλακή, το οποίο δεν θα υφίσταται την πίεση των κρατουμένων και σε εξαιρετικές περιπτώσεις κρατουμένων-εγκληματιών να γνωμοδοτεί», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...