Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Διώξεις στην πρώην διευθύντρια και υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού για τις εξόδους του Ξηρού

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της πρώην διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, των δύο αναπληρωτών της και των δύο κοινωνικών λειτουργών, οι οποίες συναίνεσαν στη χορήγηση αδειών του Χριστοδουλου Ξηρού. 


Οι πειθαρχικές διώξεις ασκήθηκαν με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψη του το σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, Ευάγγελου Ζαχαρή.


Το συγκεκριμένο πόρισμα περιλαμβάνει σημαντικά ευρήματα, που μπορεί να στοιχειοθετήσουν βαριά πειθαρχική δίωξη κατά δύο εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν τους φακέλους για τη χορήγηση αδειών στον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενός της, Ευ. Ζαχαρής, που έκανε την έρευνα για τον εντοπισμό ευθυνών μόνον για τις εισαγγελείς οι οποίες χειρίστηκαν το θέμα, κατέληξε σε πόρισμα περί τις 15 σελίδες, το οποίο διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Από την έρευνα προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία για ευθύνες των δύο εισαγγελέων, κυρίως για εκείνη που χορήγησε την πρώτη άδεια στον Ξηρό το 2011. Η ίδια είχε χορηγήσει και άλλες άδειες στον καταδικασμένο σε έξι φορές ισόβια για τρομοκρατική δράση.

Επίσης, επιβαρυντικά είναι τα στοιχεία και για την εισαγγελέα που ψήφισε υπέρ της 7ης κατά σειρά χορήγησης άδειας στον Ξηρό, από την οποία και ουδέποτε επέστρεψε στη φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...