Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Στο αρχείο η μήνυση της Σαλίνας Καραβέλα κατά του ανακριτή Ζαγοριανού

Στο αρχείο έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η κόρη του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens Χ. Καραβέλα (ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό), σε βάρος του ειδικού ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens Ν. Ζαγοριανού.
Η μήνυση σε βάρος του αφορά το αδίκημα της «κατάχρησης εξουσίας» και της παράβασης καθήκοντος εξαιτίας των χειρισμών του κατά την τακτική ανάκριση στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Η 27χρόνη Σαλίνα Καραβέλα (που υπέβαλε και τη μηνυτήρια αναφορά), όπως και η μητέρα της Μάρθα, συνελήφθησαν, διώχτηκαν και προφυλακίστηκαν όταν έγινε αντιληπτή η διαφυγή του Χ. Καραβέλα στο εξωτερικό. Οι άλλες δύο κόρες του Χρ. Καραβέλα, Αλεξία και Φοίβη, οι οποίες επίσης εδιώχθησαν, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.
Ο κ. Παπαδάκης ο οποίος διεξήγαγε την ποινική προκαταρκτική εξέταση, έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι κατηγορίες που απέδωσε ο Ν. Ζαγοριανός στην Σαλίνα Καραβέλα δεν ήταν έωλες, αλλά στοιχειοθετημένες και νόμο βάσιμες, με επαρκείς ενδείξεις σε βάρος της κόρης του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...