Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πέρασε από το ΣτΕ ο «Καλλικράτης»

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον πρώτο από τους 13 οργανισμούς λειτουργίας του «Καλλικράτη» που αφορά στην περιφέρεια της Κρήτης. Εξέφρασε πάντως παρατηρήσεις για τον βαθμό των υπαλλήλων που θα καλύπτουν τις θέσεις των προϊσταμένων. 

Η παρατήρηση που έκανε ήταν στο κομμάτι που αφορά στην πλήρωση θέσεων προϊσταμένων. Όπως αναφέρει «σε ορισμένα Τμήματα Γραμματειών Διευθύνσεων προΐστανται υπάλληλοι μόνο της κατηγορίας Δ.Ε. πρέπει να συμπληρωθεί καταλλήλως με τις κατηγορίες Π.Ε. και Τ.Ε. και να οριστεί ότι εν ελλείψει αυτών προΐστανται υπάλληλοι της κατηγορίας Δ.Ε.».

Τέλος ζητάει να αναδιατυπωθεί το κομμάτι που προβλέπει πως με απόφαση του περιφερειάρχη μπορούν να συστήνονται κτηνιατρεία και γραφεία αλιείας ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες των αντίστοιχων τμημάτων κτηνιατρικής και αλιείας.

Σύμφωνα με το ΣτΕ «αν με τις ρυθμίσεις αυτές του σχεδίου διατάγματος επιδιώκεται η παροχή στον περιφερειάρχη της δυνατότητας να συνιστά οργανικές μονάδες της περιφέρειας επιπέδου γραφείου, οι διατάξεις αυτές είναι διαγραπτέες, διότι με την έννοια αυτή περιέχουν ανεπίτρεπτη υπερεξουσιοδότηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...