Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δίωξη σε 69 άτομα για εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές

Ανακοινώθηκαν επισήμως από την Αστυνομία τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε τους τελευταίους 15 μήνες η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη δράση του μεγάλου κυκλώματος εισαγωγής ναρκωτικών σχεδόν σε όλα τα σωφρονιστικά ιδρύματα, την οποία είχε αποκαλύψει την Κυριακή το «ΒΗΜΑ online». Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 69 ατόμων για συμμετοχή σε εμπόριο, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, καθώς και κινητών τηλεφώνων στις φυλακές της χώρας.
Πρόκειται για 61 ιδιώτες, εκ των οποίων 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα, έναν _ υπό απόταξη _ αστυνομικό που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους του τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, έναν ιδιώτη γιατρό (ψυχίατρο), έναν δικηγόρο, μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος και ο γιατρός προχωρούσαν στη σύνταξη πλαστών πιστοποιητικών, ενώ η καθαρίστρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βοηθούσε στην παράδοση ναρκωτικών σε κρατουμένους.
Ειδικότερα, ύστερα από ένορκη καταγγελία πρώην εγκλείστου στις Φυλακές της Κέρκυρας με την οποία περιγραφόταν η μεθοδολογία και οι τρόποι εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορες άλλες φυλακές, διενεργήθηκε πολύμηνη έρευνα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν σοβαρές ενδείξεις συμμετοχής των εμπλεκομένων στις καταγγελλόμενες αξιόποινες πράξεις.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας άρθηκε το τηλεφωνικό απόρρητο, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εισαγωγή, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά Καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.
Τα μέλη της οργάνωσης είχαν συστήσει κοινά ταμεία αποταμίευσης και διαχείρισης των παράνομων εσόδων τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για την εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στα Καταστήματα Κράτησης _ κυρίως με τη μέθοδο της κατάποσης _, καθώς και συνθηματική ορολογία στις μεταξύ τους επαφές και συνομιλίες.
Ο υπό απόταξη αστυνομικός που εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στις 29.10.2009 από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικοεξαρτημένο κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψή του είχε προηγηθεί της έρευνας για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αποτελείται από 3.924 σελίδες και υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=374056&ct=1&dt=21/12/2010#ixzz18mWtCYEc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...