Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

«Ασφυξία» στις φυλακές Δομοκού- Απεργιακές κινητοποιήσεις

Σε δύο εικοσιτετράωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού οι οποίοι καταγγέλλουν τους αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης για αδιαφορία, σχετικά με τα «σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν της φυλακή μας».

Οι υπάλληλοι του καταστήματος, κάνουν λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι οι προδιαγραφές της φυλακής, προαπαιτούν 150 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 69 φύλακες και 15 υπαρχιφύλακες», επισημαίνουν. Επιπλέον, ένα ακανθώδες ζήτημα, όπως αναφέρουν είναι ότι οι φυλακές είναι υπερπλήρεις και ενώ το δυναμικό τους ανέρχεται στους 590 κρατουμένους, ήδη κρατούνται εκεί 640 άτομα ενώ «συνεχίζουν να έρχονται μεταγωγές με μεγάλο αριθμό κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού».

Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια λειτουργίας, το κέντρο κράτησης στερείται κοινωνικής λειτουργού και επαρκούς ιατρικού προσωπικού, ενώ προβλήματα σημειώνονται τόσο με τη συντήρηση της φυλακής, όσο και με τους οικονομικούς πόρους.

Ύστερα από γενική συνέλευση, τα μέλη του καταστήματος κράτησης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2 και 5 Μαίου, ενώ απείλησαν με τη διεξαγωγή επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Όπως γνωστοποίησαν, τις ημέρες εκείνες θα πραγματοποιηθούν:

- Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
- Επισκεπτήρια συνηγόρων
- Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...