Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«ΠΡΟΛΗΨΗ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ»

Ernst & Young board close to Time Square in Ne...Image via Wikipedia
Με ιδιαίτερη  επιτυχία και με σημαντική εκπροσώπηση του επιχειρηματικού και νομικού κόσμου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011 ημερίδα με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ» την οποία διοργάνωσαν από κοινού η ERNST & YOUNG και η δικηγορική εταιρία Κ.Φ. ΚΑΛΑΒΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
Στο πρώτο  σκέλος της εκδήλωσης, ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος  της Ernst & Young Ελλάδος, ανέλυσε το θεμελιώδη ρόλο της Διοίκησης στην πρόληψη και καταπολέμηση της εταιρικής απάτης. Η Dilek Cilingir, Partner, Fraud Investigation & Dispute Services, Ernst Young Central and Southeast Europe, και ο Γιάννης Δρακούλης, Senior Manager, Fraud Investigation & Dispute Services, Ernst & Young Ελλάδος, εστίασαν στη σημασία της πρόληψης και της αντιμετώπισης της εταιρικής απάτης και σχολίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας της Ernst & Young στην ελληνική αγορά ερμηνεύοντας παράλληλα τις σύγχρονες τάσεις με πρακτικά παραδείγματα.
Στο δεύτερο  σκέλος της εκδήλωσης, οι ομιλητές δικηγόροι  – εταίροι της Κ. Φ. ΚΑΛΑΒΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανέπτυξαν επιλεγμένες νομικές πτυχές του θέματος με αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα της δικαστικής πράξης της εταιρίας. Ο Χ. Φίλιος, επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ανέλυσε το ζήτημα της χρήσης offshore εταιριών προς το σκοπό διάπραξης εταιρικής απάτης. Επίσης ο Δ. Μπαμπινιώτης, λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ανέπτυξε το ζήτημα της νομιμότητας των αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί με τη χρήση εταιρικού λογισμικού εποπτείας στον εργασιακό χώρο και τη δυνατότητα δικαστικής αξιοποίησης αυτών. Τέλος, ο δικηγόρος Μ. Καρπαθάκης ανέλυσε το πρόβλημα της συγκάλυψης της εταιρικής απάτης μέσω τραπεζικών συναλλαγών.       
Τη συζήτηση διεύθυνε ο Καθηγητής της Νομικής  Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  Θράκης και Διευθύνων Εταίρος  της δικηγορικής εταιρείας Κ. Φ. ΚΑΛΑΒΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Κωνσταντίνος Φ. Καλαβρός.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...