Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Δικηγόροι Πάφου: Μονοήμερη εκδήλωση διαμαρτυρίας

Πάφος: Σε μονοήμερη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήλθαν σήμερα οι δικηγόροι της Πάφου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου, Ιωάννη Παπαζαχαρία, οι δικηγόροι απέχουν σήμερα από τα καθήκοντα τους επειδή, όπως είπε, «υποσχέσεις ετών δεν έχουν τηρηθεί όσον αφορά την ανέγερση επιπρόσθετου ορόφου στο Δικαστικό Μέγαρο Πάφου, οποίος είναι απαραίτητος για την ομαλή λειτουργία του Δικαστηρίου».

Ο κ. Παπαζαχαρία αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν είπε ότι δυστυχώς, δικαστές αναγκάζονται να αναβάλουν υποθέσεις διότι δεν έχουν αίθουσα για να συνεδριάσουν, όπως επίσης δεν έχουν στενογράφο για να τηρεί τα πρακτικά.

Η σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, συνέχισε, έχει το χαρακτήρα προειδοποίησης, προσθέτοντας ότι οι δικηγόροι της Πάφου «δεν θα ανεχθούν οποιαδήποτε παρέκκλιση από την απόφαση για την άμεση προκήρυξη προσφορών για ανέγερση επιπρόσθετου ορόφου στο δικαστικό Μέγαρο της Πάφου».

Δήλωσε περαιτέρω, ότι σε μια νέα εξέλιξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενδιαφέρθηκε άμεσα για το πρόβλημα που υπάρχει, διαβεβαιώνοντας τον ίδιο αλλά και τον πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καμία αναστολή στην εκτέλεση του έργου παρ’ όλον ότι υπήρχε πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά του κονδυλίου στη Λευκωσία για τις ανάγκες άλλου έργου.
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου είπε ότι η υπομονή των δικηγόρων έχει εξαντληθεί μετά από υποσχέσεις πέντε χρόνων και δεν πρόκειται να ανεχτούν οποιαδήποτε άλλη αναβολή του έργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...