Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Επιστολή Ένωσης Εισαγγελέων σε Ρουπακιώτη


Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει... την αποψή της, ότι η κάλυψη της θέσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρέπει να γίνεται από τον εισαγγελικό κλάδο και όχι από τους αντιπροέδρους ή αρεοπαγίτες του ανωτάτου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι η θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραμένει κενή μετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Ι. Τέντε. Ο κ. Τέντες παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πάντως, ανεξάρτητα από την παραίτησή του, ο κ. Τέντες θα αποχωρούσε από τη θέση αυτή λόγω συνταξιοδότησης, στις 30 Ιουνίου 2013.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται: «Με την ευκαιρία της επικείμενης προαγωγής δικαστικού λειτουργού του Ανωτάτου Ακυρωτικού, προκειμένου να καλυφθεί η θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επιθυμεί να υπογραμμίσει την πάγια θέση της ότι στη θέση του Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι συστηματικά και επιστημονικά δέον και φυσικό να προάγεται κατά κανόνα κάποιος από τους αντεισαγγελείς του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 90 παράγραφος 5 του Συντάγματος. Με τη βεβαιότητα ότι συμμερίζεστε την άποψή μας αυτή, παρακαλούμε για τις αντίστοιχες ενέργειές σας».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο και στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...