Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

«Παγώνει» προς το παρόν η κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καστελίου - Αρκαλοχωρίου

Θετικά αποτελέσματα από την παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Θετικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα από την κοινοβουλευτική παρέμβαση της Δημοκρατικής Συμμαχίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μ. Παπαϊωάννου, αναφορικά με την πιθανή κατάργηση των Ειρηνοδικείων Καστελίου και Αρκαλοχωρίου, καθώς το θέμα φαίνεται προς το παρόν να «παγώνει».

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Μ. Παπαϊωάννου, ενημερώνει εγγράφως τον κ. Αυγενάκη για τα εξής:

«Με στόχο την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ορθολογικότερη αξιοποίηση των υφιστάμενων πόρων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει την περίπτωση συγχώνευσης ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τη δικαστηριακή ύλη, το ανθρώπινο δυναμικό, τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες προσβασιμότητας στις ως άνω υπηρεσίες».
Προσθέτει δε ότι «για το σκοπό αυτό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ζητήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 1756/1988, τη γνώμη της Ολομέλειας των Εφετείων της χώρας, ορισμένες εκ των οποίων έχουν ήδη αποστείλει τις γνωμοδοτήσεις τους. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω γνωμοδοτήσεις δεν είναι δεσμευτικές για τον Υπουργό και δεν έχουν ακόμα ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις», μεταθέτοντας προφανώς το ζήτημα της πιθανής κατάργησης των Ειρηνοδικείων Καστελίου και Αρκαλοχωρίου για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...