Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Παρέλαση ρασοφόρων στο κελί του Λαυρεντιάδη


Σε πόλο έλξης μητροπολιτών έχει μετατραπεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων το σοφρωνιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα η λεγόμενη VIP πτέρυγα. Πέρσι, Μητροπολίτες, μοναχοί και απλοί ιερείς παρέλαυναν εντός, αλλά και εκτός των φυλακών για να συμπαρασταθούν στον έγκλειστο ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Φέτος, ένα άλλο πρόσωπο άμεσου εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, αν και όχι ρασοφόρος, βρίσκεται προφυλακισμένος, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ανήμερα των Χριστουγέννων την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Βέβαια, η... παρέλαση ρασοφόρων δεν σταματά στον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ierovima.gr την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος προκειμένου να επισκεφθεί την 6η πτέρυγα των κρατουμένων όπου μεταξύ των άλλων βρίσκεται προφυλακισμένος ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας θεώρησε καθήκον του να επισκεφθεί τον προφυλακισμένο επιχειρηματία, αφού ο Λαυρεντιάδης είναι κάτοικος Βάρης και Πανοράματος Βούλας. Ο κ. Παύλος εξέφρασε στον προφυλακισμένο επιχειρηματία τη συμπαράστασή του για τη δοκιμασία που περνά αυτές τις μέρες, του ευχήθηκε να λάμψει σύντομα η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Στη συνέχεια πριν αποχωρήσει από τις δικαστικές φυλακές, ο μητροπολίτης Γλυφάδας συνομίλησε με άλλους κρατούμενους καθώς και με σωφρονιστικούς υπαλλήλους.



πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...