Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Ανησυχία για τη δίκη Κασιδιάρη τη Δευτέρα

Την ανησυχία τους για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης, την ερχόμενη Δευτέρα, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας με κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων και Μαρίνα Δαλιάνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταζητούμενος, πλέον, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για τα αδικήματα της απλής συνεργείας σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του καθηγητή στον χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 24.10.2007. Η δίκη του επρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή αλλά διεκόπη για την ερχόμενη Δευτέρα.

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση του Η. Κασιδιάρη σε βάρος των δυο βουλευτών, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Στις 6 Ιουνίου 2012 και ημέρα Τετάρτη ενώπιον του Β’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της απλής συνεργείας σε ληστεία, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε βάρος του εντολέως μας δόκτορος Κων/νου Διαλυνά, που έλαβαν χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 24.10.2007. Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε για την 11η Ιουνίου 2012.

Ο κατηγορούμενος σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσής του προσπάθησε να υποβαθμίσει το επίδικο συμβάν, ισχυριζόμενος ότι το κακούργημα της ληστείας αφορά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εντολέως μας και δεν ήταν ληστεία Τράπεζας. Αναρωτιόμαστε αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει ότι το κακούργημα της ληστείας τελείται σε κάθε περίπτωση αφαίρεσης ενός υλικού αντικειμένου με τη βία (όπως εν προκειμένω με μαχαίρωμα και αλλέπαλληλα χτυπήματα με γκλομπ από περισσότερους) και δεν ενδιαφέρει καθόλου η υλική και χρηματική αξία του αντικειμένου.

Σήμερα, με έκπληξη παρακολούθησαμε τον εν λόγω κατηγορούμενο σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφερόμενος στη δίκη του, να αποκάλει μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και εν συνεχεία να προπηλακίζει και να γρονθοκοπεί με μανία και εκτός κάθε ελέγχου υποψήφιες βουλευτίνες κοινοβουλευτικών κομμάτων και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα την κίνηση σε βάρος του της αυτόφωρης διαδικασίας. Εν όψει των θλιβερών αυτών για μία ευνομούμενη πολιτεία γεγονότων, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος ώστε η Δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...