Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Α. Ρουπακιώτης: Αν δεν υπάρξουν λύσεις δεν έχω θέση στο υπουργείο

"Δεν υπάρχουν μάγοι, κι αν υπάρχουν εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Θα δώσουμε λύσεις εκεί που προσδοκά η κοινωνία, στη Δικαιοσύνη. Θα επιδιώξουμε αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν υπάρξουν λύσεις, εγώ δεν έχω θέση στο υπουργείο". Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους υπαλλήλους του υπουργείου.

Ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε, ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αποτελεί επιλογή του, που στηρίζεται, όπως είπε, στην ανάγκη να υπάρξουν γρήγορα λύσεις για να αποκτήσει το δικαστικό σύστημα το κύρος που του αξίζει. "Ωστόσο", τόνισε "είμαι υποχρεωμένος να πω, ότι το δικαστικό σύστημα της πατρίδας μας στέκεται υψηλά".

Ο ίδιος επισήμανε, ότι η πραγματικότητα πλέον, είναι σκληρή και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των παραγόντων της Δικαιοσύνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκκρεμή ζητήματα. "Πολύ σύντομα, μέσα στον Ιούλιο πρέπει να έχουμε μια συνάντηση για να βρούμε λύσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει διαχωρισμός δικαστών και υπαλλήλων ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση και τόνισε ότι θα στηριχθεί σε στελέχη του υπουργείου τα οποία και εμπιστεύεται. "Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρξουμε αποτελεσματικά και δεν θα καλέσουμε κανέναν άλλο στον υπουργείο", υπογράμμισε.

Ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε και στους δικηγόρους για να επισημάνει, ότι θα αναζητηθούν λύσεις για το εισόδημά τους και ξεκαθάρισε πως αδιαφορεί για τα σχόλια που ενδεχομένως υπάρξουν, ότι είναι ευνοϊκά προσκείμενος προς τον συγκεκριμένο κλάδο, λόγω του ότι υπήρξε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Αναφερόμενος στις φυλακές επισήμανε πως δεν αποτελούν χώρους "αποβλήτων" της κοινωνίας αλλά χώρους όπου εγκλείονται πολίτες που έχουν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ενώ στερούνται την ελευθερία τους.

"Η άσκηση της πολιτικής είναι απλή υπόθεση αρκεί να είναι κανείς ανεξάρτητος, να γνωρίζει το αντικείμενο του, να δουλεύει πολύ και να είναι απλός άνθρωπος", είπε ο κ. Ρουπακιώτης. Μάλιστα, ανέφερε, ότι η πόρτα του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της θητείας του, θα είναι ανοιχτή σε όλους.
Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, επισήμανε πως είναι τιμή για τον ίδιο να εργαστεί δίπλα στον κ. Ρουπακιώτη και ανέφερε πως η Δικαιοσύνη είναι ένας από τους πιο κρίσιμους τομείς, καθώς έχει να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα, μεταξύ αυτών και υποθέσεις με επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα. "Θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα" είπε ο κ. Καραγκούνης.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Χρίστος Γεραρής, υποδεχόμενος τον κ. Ρουπακιώτη αναφέρθηκε στην παράλληλη πορεία τους στον χώρο της Δικαιοσύνης και απευθυνόμενος προς τον νέο υπουργό είπε:

"Φίλε υπουργέ, μετέχεις σε μια κυβέρνηση που καλείται να λύσει ζωτικά προβλήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή των Ελλήνων. Είμαι βέβαιος ότι με την εμπειρία σου στον χώρο της Δικαιοσύνης και με τη μετριοπάθεια που σε διακρίνει θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τις προκλήσεις των νέων υπουργικών καθηκόντων. Έχεις την αρωγή του υφυπουργού, ο οποίος θα προσφέρει τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της νεότερης γενιάς νομικών. Εύχομαι και στους δυο σας καλή επιτυχία, ψυχική υγεία και σωματική ευρωστία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...