Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΔΣΑ: Αποτροπιασμός για την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη

«Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλεί η σημερινή βίαιη επίθεση που δέχθηκαν η συνάδελφος Δικηγόρος και υποψήφια Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη και η επίσης υποψήφια Βουλευτής Ρένα Δούρου, κατά τρόπο που σκιάζει πρωτόγνωρα την κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας και τις εν γένει δημοκρατικές μας παραδόσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

Ο κ. Αδαμόπουλος χαρακτηρίζει «θρασύτατο τον τρόπο αντίδρασης του δράστη, επίσης υποψήφιου Βουλευτή», προσθέτοντας πως «είναι ενδεικτικός των "νέων ηθών" που κάποιοι επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν στην πολιτική ζωή της χώρας, επενδύοντας στην απαξίωση των δημοκρατικών διαδικασιών και επιχειρώντας να υποκαταστήσουν το έλλειμμα σαφούς ιδεολογίας και προτάσεων που τους χαρακτηρίζει με τη χρήση βίας αδιακρίτως κατά παντός "αντιφρονούντος"».

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ τονίζει πως είναι επιβεβλημένο η κοινωνία να καταδικάσει «γεγονότα που δρουν αποσταθεροποιητικά, αποπροσανατολιστικά και διχαστικά, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, επισκιάζοντας την υγιή αντιπαράθεση ιδεολογιών και εγκαθιδρύοντας εν τοις πράγμασι ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα».

Αναφερόμενος στην ανάγκη κάθαρσης στο δημόσιο βίο, τονίζει πως αυτό είναι «αδύνατο να επιτευχθεί όσο επιτρέπεται σε πρόσωπα που αποδεικνύουν έμπρακτα την απαξία τους προς την έννομη τάξη και τα προστατευόμενα από αυτήν έννομα αγαθά να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα κοινά». «Η Δικαιοσύνη καλείται να στηλιτεύσει έμπρακτα ανάλογες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση του συναισθήματος ασφάλειας και δικαίου και αποτρέποντας εκτροπές που πλήττουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας» προσθέτει. Καταλήγοντας επισημαίνει πως «παράλληλα, κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να περιφρουρήσει – μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών – διαχρονικές κατακτήσεις που απειλούνται από τη δράση όλων ανεξαιρέτως των ακραίων ομάδων, ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...