Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Παραμένουν κλειστά τα σύνορα της χώρας για τον Λ. Λαυρεντιάδη

Ηχηρό «όχι» στο αίτημα του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να του επιτραπεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να αρθεί δηλαδή ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί για την υπόθεση της Proton Bank, είπε το Συμβούλιο Εφετών.

Το βασικό επιχείρημα των δικαστών που απέρριψαν το σχετικό αίτημα ήταν πώς πρέπει να διασφαλιστεί η δικαστική λογοδοσία του υπό δίωξη επιχειρηματία για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, για την οποία σχημάτισε μια ογκώδη δικογραφία ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, η οποία κατέληξε στην απαγγελία σοβαρών κακουργημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι, σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ακόμη 27 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μια σειρά κακουργημάτων και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση επίσης σε συνδυασμό με το ν. 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απιστία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση.

Από τους συνολικά 28 κατηγορουμένους μόνο για τους έξι έχει εκδοθεί διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης θα διερευνηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες εποπτικών και ελεγκτικών οργάνων, σύμφωνα με την παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...