Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Γιαννακάκη - ΔΗΜΑΡ: Εσφαλμένη ενημέρωση Βουλής σχετικά με τη δίκη βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Ερώτηση  κατέθεσε η  βουλευτής Β' Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη σχετικά με τη δίκη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και εσφαλμένη  ενημέρωση Βουλής.

Αναφέρει:

Απαντώντας στην ερώτησή  μου με αριθμό 634/19-8-2013 για τη δίωξη  ρατσιστικών εγκλημάτων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με το 741/12-9-2013 έγγραφό του, πληροφόρησε τη Βουλή των Ελλήνων πως «ενημερωθήκαμε εγγράφως από τους διοικούντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών που λειτουργούν στις έδρες των Εφετείων (Πειραιά, Χαλκίδας, Λαμίας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Πατρών, Καλαμάτας, Αγρινίου, Κοζάνης, Ροδόπης, Χανίων, Ρόδου, Σύρου, Ναυπλίου και Μυτιλήνης), ότι κατόπιν ελέγχου που διενήργησαν στις υπηρεσίες τους, δεν προέκυψε ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο 927/79 καθώς και στο Ν. 3304/05». Παρόμοιες διώξεις αναφέρονταν μόνο από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Όμως, σήμερα 8 Οκτωβρίου 2013 δικάζεται στο Μεσολόγγι, μετά από αναβολή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και άλλα στελέχη της για αντιποίηση αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πρόκληση παράνομης βίας και παράβαση του Ν. 927/1979 για τα επεισόδια στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου στις 8 Σεπτεμβρίου 2012. Αυτό σημαίνει πως η πληροφόρηση της Βουλής ήταν εσφαλμένη τουλάχιστο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Ερωτάται ο Υπουργός

Για ποιο λόγο η πληροφόρηση της Βουλής για τη δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων ήταν εσφαλμένη, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου; Θα ζητηθεί ο έλεγχος των υπευθύνων για αυτή την εσφαλμένη πληροφόρηση; Υπάρχουν και άλλες ποινικές διώξεις για ρατσιστικά εγκλήματα από άλλες Εισαγγελίες εκτός από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...