Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει τη Χρυσή Αυγή

Στις 17 Οκτωβρίου ορίστηκε η σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών μετά από αίτημα που απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Εμμ. Ρασιδάκη - Στόχος η υπόθεση να οδηγηθεί στο δικαστήριο το συντομότερο δυνατό

Αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί η υπόθεση των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής σε εφέτη ειδικό ανακριτή, απέστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Εμμ. Ρασιδάκη.

Πριν καν συμπληρωθεί ένα 24ωρο, επιβεβαιώνεται το «ΘΕΜΑ», που είχε επισημάνει ότι η κυρία Κουτζαμάνη είχε ήδη αποφασίσει να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να ανατεθεί η ογκώδης δικογραφία της Χρυσής Αυγής σε έμπειρο δικαστικό λειτουργό, λόγω της πολυπλοκότητάς της, της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, αλλά και για να μπορέσει να οδηγηθεί γρήγορα στο ακροατήριο.

Η κυρία Κουτζαμάνη, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό της προς τον κ. Ρασιδάκη, ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη και του μεγάλου όγκου της δικογραφίας, καθώς και του μεγάλου αριθμού καταθέσεων.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει την αναγκαιότητα ανάθεσης της υπόθεσης σε εφέτη ειδικό ανακριτή, καθώς με την εμπειρία την οποία διαθέτει, θα μπορέσει να ολοκλήρωσει την όλη διαδικασία σε σύντομο χρόνο.

Ο κ. Ρασιδάκης, όρισε την 17η Οκτωβρίου σαν ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών  Αθηνών, προκειμένου να αποφασίσει για την ανάθεση της επίμαχης υπόθεσης σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...