Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Κουβέλης: Η στήριξη και η αναβάθμιση της δικαιοσύνης είναι αναγκαία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τα προεδρεία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων της χώρας. Αμέσως μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων :

Ήρθαμε σήμερα οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων να επισκεφτούμε ένα φίλο των δικαστών και του νομικού κόσμου και να ανταλλάξουμε μαζί του απόψεις για την καλύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα μας. Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων ήταν βεβαίως, όπως πάντοτε, χρήσιμη και εποικοδομητική και πιστεύω ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όπως έκανε πάντοτε ο κ. Κουβέλης, θα βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη στη χώρα μας σήμερα. Και πιστεύω ότι πρέπει όλοι με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα να έχουν νηφαλιότητα και ψυχραιμία για να μπορεί να τα αντιμετωπίσει και το πολιτικό σύστημα αλλά και η δικαιοσύνη με αμεροληψία και καθαρότητα.

Φώτης Κουβέλης:
Η στήριξη και η αναβάθμιση της δικαιοσύνης είναι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία. Η δικαιοσύνη πρέπει να εξασφαλίσει εκείνες τις υποδομές, εκείνες τις ρυθμίσεις που πράγματι θα κάνουν το δικαστικό λειτουργό αποφασιστικό παράγοντα στην ευρυθμία της κοινωνικής ζωής του τόπου. Υπάρχουν ρυθμίσεις που προωθούνται με το προς ψήφιση νομοσχέδιο που είναι αντίθετες προς εκείνα που πρέπει να υπηρετεί μια δικαιοσύνη. Η απονομή της δικαιοσύνης δεν πρέπει να υποκύψει σε κανέναν εύκολο διεκπεραιωτισμό. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στην επιτάχυνση της και πρέπει να αντιμετωπιστούν αλλά σε καμία περίπτωση με της συρρίκνωση του χαρακτήρα και της ποιότητας της απονεμόμενης δικαιοσύνης. Πρέπει να σεβαστούν οι πάντες την ανεξαρτησία του δικαστικού λειτουργού. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα της αποστολής της δικογραφίας, εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο, θα επαναλάβω για άλλη μια φορά, εκείνο που χρειάζεται ο τόπος είναι η πολιτική ηρεμία και όχι η ένταξη του όποιου ζητήματος σε μια στείρα κομματική αντιπαλότητα. Δεν χρειάζεται την ένταξη ούτε στη μικροκομματική σκοπιμότητα. Εκείνο που, επαναλαμβάνω, χρειάζεται ο τόπος, ιδιαίτερα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι η πολιτική ψυχραιμία, η πολιτική νηφαλιότητα και βεβαίως και η ουδετερότητα της ίδιας της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...