Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δικαστική νίκη Άκη για τα υποβρύχια σε Γερμανικό Δικαστήριο

“Δικαστική νίκη” Α.Τσοχατζόπουλου εναντίον γερμανική εφημερίδας που είχε δημοσιεύσει ρεπορτάζ για μίζες στην υπόθεση των υποβρυχίων. Το δημοσίευμα επικαλούνταν μαρτυρίες κατηγορουμένων οι οποίες σύμφωνα με τους συντάκτες “φωτογράφιζαν” και τον πρώην ΥΕΘΑ. Ο Α.Τσοχατζόπουλος,προσέφυγε στη γερμανική δικαιοσύνη η οποία έκανε δεκτά τα ασφλαιστικά μέτρα που είχε καταθέσει και απαγορεύει στην εφημερίδα οποιαδήποτε αναδημοσίευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου:

Το Δικαστήριο του Αμβούργου, με απόφασή του που εκδόθηκε χθες 25.1.2012, έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της Γερμανικής εφημερίδας SÜDDEUTSCHE ZEITUNG “για το απόλυτα ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμά της, της 21ης Δεκεμβρίου 2011, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου του Μονάχου (20/12/2011)για την εταιρεία FERROSTAAL και τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη της”.

Σύμφωνα με τη δήλωση Τσοχατζόπουλου “το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που βρίθει από παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου, έτυχε ευρείας αναπαραγωγής από αρκετά ΜΜΕ και στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα να σχηματίσει λανθασμένη αντίληψη σχετικά με την υπόθεση, διότι, αντί του πραγματικού περιεχομένου αυτής της δικαστικής απόφασης, προβλήθηκαν όσα παντελώς ανακριβή και συκοφαντικά αναφέρθηκαν στο άρθρο της Γερμανικής εφημερίδας.
Το Δικαστήριο του Αμβούργου απαγορεύει, –ήδη από σήμερα-,ρητά και κατηγορηματικά –επ’ απειλή υψηλού χρηματικού προστίμου- την οποιαδήποτε επανάληψη των συκοφαντικών ισχυρισμών που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, οι οποίοι και περιγράφονται αναλυτικά στη δικαστική απόφαση. Το Δικαστήριο του Αμβούργου απαγορεύει στους υπευθύνους της εφημερίδας να ισχυρίζονται ή να διαδώσουν τέτοιες ή παρόμοιες αναφορές σε βάρος του Α. Τσοχατζόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι στη δήλωση του της 21.12.2011 ο Α.Τσοχατζόπουλος σημείωνε:
«Μια και ανεξάρτητα της δικαστικής απόφασης υπήρξαν δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Γερμανία που με φέρουν να συγκαταλέγομαι δήθεν μεταξύ των αξιωματούχων που δωροδοκήθηκαν, είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω και πάλι ως παντελώς αυθαίρετες, αστήρικτες και απόλυτα συκοφαντικές τις σχετικές αναφορές σε βάρος μου και επισημαίνω ότι στο πόρισμα της Γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υπάρχει ούτε μαρτυρία, ούτε ένδειξη και πολύ περισσότερο απόδειξη περί δικής μου εμπλοκής.
Το παντελώς αβάσιμο των σχετικών αναφορών για το πρόσωπό μου αποδεικνύεται, επιπλέον, από το γεγονός ότι η Γερμανική Δικαιοσύνη με δικαίωσε στην προσφυγή μου με ασφαλιστικά μέτρα κατά του περιοδικού Σπίγκελ, που δημοσίευσε στο παρελθόν μέρος των σχετικών ισχυρισμών της Εισαγγελίας του Μονάχου.
Είναι δεδομένο ότι την ίδια οδό δικαίωσης, -που είναι και η μοναδική-, θα ακολουθήσω και κατά κάθε ΜΜΕ στη Γερμανία που θα προβάλλει παρόμοιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...