Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

15 παραπομπές για το σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου

Για βαριά κακουργήματα, όπως της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα) αλλά και της απάτης, παραπέμπονται να δικαστούν 15 πρόσωπα, εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών πέντε χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής έρευνας.


Υιοθετείται πλήρως η πρόταση του εισαγγελέα εφετών, κ. Αντώνη Λιόγα, ο οποίος είχε προτείνει την παραπομπή των: Γιώργου Αποστολίδη, Σοφοκλή και Θόδωρου Πρινιωτάκη της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής, Γιώργου Παπαμαρκάκη, επικεφαλής της North Asset Management, Αγάπιου Σημαιοφορίδη (προέδρου του ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτας Καραδήμα, διευθύντριας του ΤΕΑΔΥ, Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη (προέδρου και αντιπροέδρου του ΤΕΑΥΦΕ), Κων. Χρηστίδη, προέδρου του ΤΕΑΠΟΚΑ, Χαρ. Αδαμόπουλου και Αβρ. Σαββίδη από την JP MORGAN, Ν. Μπούγου από την τράπεζα Hypo Vereins, Ευγένιου Παπαδόπουλου, πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης, Δημ. και Αγγ. Λιάτη, υπαλλήλων της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος «οι κατηγορούμενοι γνωρίζοντας ότι διάφορα ασφαλιστικά ταμεία είχαν τη δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμα εκατομμύρια ευρώ τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και πως το Δημόσιο θα προέβαινε για την κάλυψη των αναγκών τους σε έκδοση δομημένων ομολόγων, αποφάσισαν εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις τους να διαπράξουν απάτη σε βάρος των ταμείων».

Στον κ. Παπαμαρκάκη καταλογίζεται ότι «για την επίτευξη αυτών των σκοπών σχεδίασε το ομόλογο των 280 εκ.». Για τον κ. Παπαδόπουλο αποφασίσθηκε η παραπομπή για υπόθαλψη εγκληματία διότι «δεν κατήγγειλε τους υπευθύνους του ΤΕΑΔΥ για την διάπραξη της απιστίας...». Η παραπομπή αποφασίσθηκε την παραμονή της λήξης του 18μήνου προφυλάκισης των υπευθύνων της Ακρόπολις στον Κορυδαλλό.
 
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...