Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

«Πρόκληση η επιστολή Αμβρόσιου στον Ντερτιλή»

Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή προκάλεσε η επιστολή του μητροπολίτη Αμβρόσιου, με την οποία ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό, στην οποία περιλαμβάνονται και χαρακτηρισμοί ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος», ότι είναι «πρότυπο ζωής», ότι είναι «γενναίος Έλληνας αδερφός» και άλλα ανάλογα.

Ο Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε ότι υπάρχουν δυο επιστολές του μητροπολίτη, όπου αναφέρονται οι σχετικοί χαρακτηρισμοί και σημείωσε ότι, αν και είναι δικαίωμα κάθε ιεράρχη να επισκέπτεται έναν κρατούμενο, «πραγματικά είναι πρόκληση να απευθύνεται ένα έγγραφο από έναν ιεράρχη προς έναν υπουργό της ελληνικής δημοκρατίας, αυτής της ελληνικής δημοκρατίας, η οποία έχει υποφέρει επί 7-8 χρόνια από τη χούντα και από όλες τις συνέπειες της δικτατορίας, να απευθύνεται για έναν πρωταίτιο της Χούντας, τον κύριο Ντερτιλή, με χαρακτηρισμούς όπως αυτούς που είπατε και περισσότερους. Νομίζω ότι είναι πραγματικά απίστευτο, τουλάχιστον, και είναι και προσβλητικό για τον αναγνώστη Υπουργό».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η αίτηση δεν έχει απορριφθεί και, πέραν της εγκρίσεως από το κατάστημα κράτησης, θα πρέπει να απαντηθεί η επιστολή του μητροπολίτη από τον υπουργό και να δώσει και το υπουργείο την έγκριση.

«Ούτως ή άλλως» είπε «αυτές οι αιτήσεις περί επισκέψεων, πέραν των προσώπων που προβλέπει ο σωφρονιστικός κώδικας, που είναι τα συγγενικά πρόσωπα, κρίνονται, ως συνήθως, από το κατάστημα της κράτησης. Από τη στιγμή, όμως, που ο κύριος Αμβρόσιος απευθύνθηκε στον Υπουργό, θα έπρεπε να δώσουμε κι εμείς την έγκριση της επίσκεψης».


ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαΐας: "Ο κ. Αμβρόσιος εχθρεύεται βαθύτατα την Δημοκρατία" 


Από το γραφείο τύπου της Δημοκατικής Αριστεράς Αχαΐαςεκδόθηκε ανακοίνωση, η οποία ναφέρεται στο αίτημα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου να επισκεφθεί τον χουντικό Ν. Ντερρτιλή.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Δεν μας εξέπληξε η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή ούτε καν οι χαρακτηρισμοί του δολοφόνου του Πολυτεχνείου ως «πολιτικού κρατούμενου» και «πρότυπου ζωής». Είναι γνωστό ότι ο κ. Αμβρόσιος εχθρεύεται βαθύτατα την Δημοκρατία και θεωρεί χριστιανικό πρότυπο ζωής το μίσος, τον φανατισμό και την δολοφονική βία. Δεν χάνει άλλωστε ευκαιρία να μας τα υπενθυμίζει κάθε τόσο με παραληρηματικές δηλώσεις μισαλλοδοξίας

Το πρόβλημα είναι της Πολιτείας από την οποία μισθοδοτείται ο κρατικός υπάλληλος κ. Αμβρόσιος και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της οποίας εκλεκτό μέλος αποτελεί. Περιμένουμε σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Όσο για εμάς δεν έχουμε ξεχάσει την Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών και τα δεινά της. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει καταθέσει σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις για τον ρόλο της Εκκλησίας σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό κράτος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...