Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Αποζημίωση σε συγγενείς 22χρονης που πέθανε στο κελί της από ναρκωτικά

Αποζημίωση ύψους 440.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους γονείς και τον αδελφό 22χρονης, υπόδικης για ναρκωτικά, η οποία πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου 2002 στο κελί της στις φυλακές Κορυδαλλού από χρήση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «τα σωφρονιστικά όργανα δεν επέδειξαν την απαιτούμενη επιμέλεια και προσοχή, έτσι ώστε να αποτρέψουν την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της φυλακής, κατά παράβαση των καθηκόντων τους για προστασία της ζωής των κρατουμένων».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, επισημαίνεται στην απόφαση (υπ. αριθμ.1881/2011), έχουν καθήκον, σύμφωνα με την υποχρέωση που θεσπίζεται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την τάξη του καταστήματος κράτησης και την ομαλή διαβίωση και την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.

«Η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων των σωφρονιστικών υπαλλήλων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους στοιχειοθετεί παράνομη συμπεριφορά και είχε ως συνεπακόλουθο τη λήψη ναρκωτικών ουσιών από την κρατούμενη, γεγονός που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες παραλείψεις τους, προκάλεσε το θάνατο της», σημειώνεται στην απόφαση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...