Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αθανασίου: «Η τρόικα δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης»

Τη συνάντηση δικαστικών με στελέχη της τρόικας, επιβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.


Το ζήτημα έθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η οποία συζητά για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τρόικα ζήτησε να βγαίνουν ευνοϊκές αποφάσεις στις αιτήσεις για πλειστηριασμούς.


«Ουδεμία συζήτηση έγινε επί της ουσίας των υποθέσεων. Όλα τα άλλα είναι ανάξια διαψεύσεως. Ουδεμία παρέμβαση έγινε στο έργο της Δικαιοσύνης, συνεπώς δεν είναι σωστό να μιλάτε πομπωδώς για παρεμβάσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», απάντησε ο Χ. Αθανασίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η ενημέρωση της τρόικας, η οποία περιορίζεται σε τεχνικά θέματα και δεν μπαίνει στην ουσία των υποθέσεων. Υπενθύμισε δε ότι πολλά προγράμματα χρηματοδοτούνται από την task force και ότι χάρις σε αυτές τις συναντήσεις προσλήφθηκαν 78 ειρηνοδίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...