Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΝΔ: Στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση του Βατοπεδίου


Τη συνδρομή της δικαιοσύνης στις έρευνες της προανακριτικής για το Βατοπέδι ζήτησαν επισκεπτόμενοι τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ο γραμματέας της ΝΔ Αν. Λυκουρέντζος και το μέλος της επιτροπής Ευρ. Στυλιανίδης, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για πολιτική σκευωρία.

Με την κίνηση αυτή η ΝΔ περνάει στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αποκρύπτει επιμελώς τέσσερα πορίσματα ορκωτών λογιστών και διεθνών οίκων, από τα οποία δεν προκύπτει ζημιά του ελληνικού δημοσίου από τις επίμαχες ανταλλαγές εκτάσεων.

Τη θέση αυτή, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στηρίζει στη δημοσιοποίηση εγγράφου που εστάλη την 1η Ιουλίου στον πρόεδρο της Επιτροπής από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) και στο οποίο αναφέρεται ότι υπάρχουν τέσσερα πορίσματα που συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις τους ως προς την αξία των εκτάσεων που ανταλλάχθηκαν.

«Καταγγέλλουμε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε τη σπίλωση της Νέας Δημοκρατίας και στηρίχθηκε στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων», δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος και πρόσθεσε: «Τα εύλογα ερωτήματα, τα οποία γεννιούνται, αναμένουμε να απαντηθούν».

«Η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη», είπε από την πλευρά του, μετά την κατάθεση του εγγράφου του ΣΟΕ, ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε πως «για να μπορέσει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της χρειάζεται και πληρότητα και ορθότητα στοιχείων».

«Αυτά τα στοιχεία», είπε, «σήμερα, εμείς καταθέσαμε, για να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Αναφερόμαστε στην ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων, δύο ελληνικών και δύο διεθνών, τα οποία, ουσιαστικά, ταυτίζονται, όσον αφορά την εκτίμηση των ανταλλαξίμων ακινήτων, και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου».

«Το περίεργο είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ το απέκρυψε;», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...