Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Στα όρια της αρνησιδικίας η βραδύτητα απονομής δικαιοσύνης, λέει ο Λ.Ρακιντζής

Η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης κινείται στα όρια της αρνησιδικίας, υπογράμμισε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 πρότεινε -μεταξύ άλλων- να ληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να περιοριστούν οι αναβολές εκδίκασης υποθέσεων.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία απολύτως ενημέρωση σχετικά με τις 450 διώξεις δικαστικών λειτουργών.

Την Τρίτη, κατά την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Ρακιντζής άφησε αιχμές για διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Μίλησε συγκεκριμένα για διακριτή μεταχείριση επωνύμων από τη Δικαιοσύνη, ρωτώντας «έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται;»...

Ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι ο ίδιος υπήρξε 38 χρόνια δικαστής, επίσης ο πατέρας του και ο γιος του, και μπορεί να ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα».

«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου» σημείωσε. «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών;» απηύθυνε ερώτημα προς τα μέλη της Επιτροπής και συμπλήρωσε: «μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν».

Επανέλαβε, μάλιστα, αναφορά (την οποία περιλαμβάνει στην έκθεσή του για τη διαφθορά) στη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, ο οποίος τοποθετεί τους επίορκους δικαστές στον έβδομο κύκλο της κολάσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...