Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Άρειος Πάγος: Επίδομα γάμου 10% για τους υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων δικαιούνται επίδομα γάμου 10% και όχι 5% που ελάμβαναν. Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, επίδομα γάμου 10% δικαιούνται και οι διαζευγμένοι, οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση χηρείας καθώς και οι άγαμοι γονείς, εργαζόμενοι στον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, εάν το επίδομα γάμου καθορίζεται από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας - που κυρώνεται και με νόμο - σε ποσοστό 10% και οι συλλογικές συμβάσεις των διαφόρων κλάδων των εργαζομένων, όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέπουν μικρότερο επίδομα γάμου - όπως στην προκειμένη περίπτωση ήταν 5% - τότε ισχύει το ευνοϊκότερο καθεστώς για τους εργαζομένους.

Κατά συνέπεια εάν εργαζόμενοι και σε άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνουν μικρότερο επίδομα γάμου από αυτό του 10%, μπορούν δικαστικά να διεκδικήσουν τη διαφορά, δηλαδή το 10%.

Με το ίδιο σκεπτικό, εάν εργαζόμενοι και σε άλλους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνουν μικρότερο επίδομα γάμου από αυτό του 10%, μπορούν δικαστικά να διεκδικήσουν την διαφορά.

Στο Άρειο Πάγο είχαν προσφύγει εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οδηγοί απορριμματοφόρων αυτοκινήτων και τεχνίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...