Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Νομοσχέδιο για τις εξετάσεις και τη διοίκηση της Εθνικής Σχολής Δικαστών

Νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης αλλάζει τον τρόπο επιλογής της διοίκησης στην Εθνική Σχολή Δικαστών καθώς και τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων.

Ως προς τους σπουδαστές της Σχολής, μειώνεται στο 30% η συμβολή της προφορικής εξέτασης στον τελικό βαθμό και, επιπλέον, μειώνεται η προσαύξηση της προαιρετικώς εξεταζόμενης β΄ ξένης γλώσσας, η οποία ανέρχεται πλέον στο 1/10.

Παράλληλα, καθιερώνεται προσαύξηση 3/10 και 5/10 για την κατοχή μεταπτυχιακού και αντίστοιχα διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Ως προς τη διοίκηση, ο γενικός διευθυντής της Σχολής θα είναι πλέον πλήρους απασχόλησης, με τριετή θητεία, και θα διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται η έδρα της Σχολής.

Επίσης, γενικός διευθυντής της Σχολής ορίζεται ανώτατος δικαστικός λειτουργός, προερχόμενος εκ περιτροπής από τα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, ο οποίος όμως δεν μπορεί να ορίζεται πρόεδρος ή αντιπρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου.

Ως διευθυντής κατάρτισης θα επιλέγεται πρόεδρος Εφετών για μία μόνο τριετή θητεία, ενώ δημιουργείται θέση Συμβούλου Επιμόρφωσης, την οποία θα καταλαμβάνει πανεπιστημιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...