Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Άρειος Πάγος: Πρόστιμο και φυλάκιση για διατάραξη της κοινής ησυχίας


Με πρόστιμο 2.000 ευρώ και φυλάκιση ενός μήνα τιμωρήθηκαν ιδιοκτήτες διαμερίσματος που ενοχλούσαν τους γείτονες τους ώρες κοινής ησυχίας, σύμφωνα με απόφαση που επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Η ανώτατη δικαστική αρχή επικύρωσε εφετειακή απόφαση που υποχρέωνε ιδιοκτήτες διαμερίσματος να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμό 2.000 ευρώ, επειδή έκαναν φασαρία τις βραδινές ώρες και τις ώρες κοινής ησυχίας. Παράλληλα, τους επέβαλλε κράτηση ενός μήνα.

Το περιστατικό αφορά πολυκατοικία στο Περιστέρι όπου οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος πρώτου ορόφου προσέφυγαν στα δικαστήρια και ζήτησαν την λήψη ασφαλιστικών μέτρων προς τους ιδιοκτήτες του από πάνω διαμερίσματος για προσβολή της προσωπικότητας τους με την δημιουργία των θορύβων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες του δεύτερου ορόφου να κάνουν φασαρία ώρες κοινής ησυχίας και τους απείλησε με χρηματική ποινή 2.000 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός μηνός στον καθένα, σε περίπτωση που παραβίαζαν την απόφαση.

Η φασαρία συνεχίστηκε παρόλα αυτά με συνέπεια σύμφωνα με το δικαστήριο να «προκαλείται ταραχή, άγχος και νευρική υπερένταση» στους ιδιοκτήτες του πρώτου ορόφου, οι οποίοι εγκατέλειψαν το διαμέρισμα.

Το εφετείο επέβαλλε το πρόστιμο και την ποινή φυλάκισης ενώ απέρριψε την έφεση. Στη συνέεια την απόφαση επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...