Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Συγκέντρωση κατά του Ασφαλιστικού από εισαγγελείς και δικαστές την Τρίτη

Αθήνα
Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 2 μ.μ. στο πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), δικαστές και εισαγγελείς, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Μάλιστα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων συνιστά στα μέλη της να μην συμπληρώσουν το δελτίο απογραφής.

Όπως καταγγέλλουν τρεις δικαστικές ενώσεις με κοινή ανακοίνωσή τους, το ασφαλιστικό εντάσσει τους δικαστές στο ΙΚΑ, καταργούνται οι ασφαλιστικές δικλείδες της ανεξαρτησίας τους, επιδεινώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης στην χώρα μας (μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και υπαλλήλων, κ.ά.) και οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν στέργουν σε διάλογο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δικαστικοί οφείλουν να προστατεύσουν τη συνταγματική τους θέση και την κοινωνική τους αποστολή.

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πέραν αυτής της ανακοίνωσης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τα μέλη της να μην συμπληρώσουν και να μην υποβάλουν το δελτίο απογραφής, όπως κάνει το πάσης φύσεως προσωπικό του Δημοσίου τομέα και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Τομέα.

Όπως αναφέρει η Ένωση, υπήρξαν αρκετές συναντήσεις για το ζήτημα της υποβολής του δελτίου απογραφής (ηλεκτρονικά) με το Υπουργείο Οικονομικών. Η Ένωση αναφέρει ακόμη ότι η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή καταλαμβάνει μόνο το προσωπικό του Δημοσίου και δεν καταλαμβάνει φορείς των λειτουργιών του κράτους, όπως είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΔΕ, η απογραφή δεν καταλαμβάνει την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία κατά συνέπεια δεν καταλαμβάνει και τους δικαστές αφού είναι άμεσα όργανα του κράτους.

Παράλληλα, η ΈΔΕ υποστηρίζει ότι «πάσχει» η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απογραφή, καθώς δεν αναφέρει ποιος είναι ο σκοπός της. Τέλος, η Ένωση ζητάει την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...