Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αντ. Ρουπακιώτης: "Ανάγκη ανασχεδιασμού της φρούρησης των φυλακών"


Την ανάγκη ανασχεδιασμού της φρούρησης των φυλακών υπογράμμισε από τα Τρίκαλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο και τις φυλακές, απ' όπου χθες Παρασκευή απέδρασαν 11 κρατούμενοι, μετά από οργανωμένη επιχείρηση συνεργών τους έξω από τις φυλακές, με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο νοσοκομείο συνομίλησε με τους δύο τραυματίες μέλη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για το χώρο των φυλακών.

Εκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για τις συνθήκες της επίθεσης, ενώ επισκέφθηκε και τις σκοπιές. Εξερχόμενος των φυλακών, δήλωσε ότι χθες στις φυλακές Τρικάλων εκτελέστηκε ένα άρτιο οργανωμένο σχέδιο.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για καταδρομική επιχείρηση. Ρίχτηκαν εκατοντάδες σφαιρών, χειροβομβίδες από τις οποίες έσκασαν πέντε, τραυματίστηκαν βαριά, ευτυχώς όμως απέφυγαν τον κίνδυνο κατά της ζωής τους, δύο μέλη της εξωτερικής φρουράς. Ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο της αστυνομίας καθώς και το αυτοκίνητο της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.

Ήταν πρωτοφανής η επιχείρηση, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μέχρι πριν λίγο ή μέχρι τώρα λέγαμε, να μην φύγει κάποιος από μέσα. Και το λέγαμε γιατί από εκεί προερχόταν ο κίνδυνος. Τώρα, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών, γιατί όπως φαίνεται με τη μορφή που έχει πάρει το οργανωμένο έγκλημα, υπάρχει κίνδυνος, επεμβάσεων από έξω για να βοηθήσουν τους μέσα, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ρουπακιώτης σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα καλυφθούν ανάγκες που παρουσιάζει το σύστημα των φυλακών στη χώρα μας. Μη λησμονείτε, πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκες που για την κάλυψή τους απαιτούν ένα χρόνο, διαβεβαιώνοντας πως «εμείς τον χρόνο αυτό θα τον συντμήσουμε».

Όσον αφορά τα αλεξίσφαιρα γιλέκια, ανέφερε ότι πρόκειται για άμεσες ανάγκες οι οποίες, όπως είπε, θα καλυφθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...