Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Απεργία πείνας κάνουν κρατούμενοι στην Καβάλα

Το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας επισκέφθηκε επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επισκέφθηκε και... συναντήθηκε με κρατούμενους που πραγματοποιούν από χθες απεργία πείνας, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους στις δικαστικές φυλακές.

Συνολικά 12 άτομα παραμένουν για περισσότερους από τρεις μήνες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας κάτω από δύσκολες, όπως λένε, συνθήκες και οι οχτώ απ΄αυτούς έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό και οφείλεται στην πληρότητα των δικαστικών φυλακών τόσο της Κομοτηνής όσο και της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι διευθύνσεις των φυλακών να μην δέχονται νέους κρατούμενους.

Αν και οι συνθήκες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας βελτιώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ο χώρος παραμένει μικρός, χωρίς ανέσεις, και δεν υπάρχει δυνατότητα αυλισμού των κρατούμενων.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η δικηγόρος Ευγενία Παπαναστασίου, μέλος της επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλα, οι κρατούμενοι δεν έχουν κανένα απολύτως παράπονο από τη συμπεριφορά των αστυνομικών, το φαγητό που τούς προσφέρεται είναι καλό και γίνεται προσπάθεια να έχουν όλες τις ανέσεις. Ωστόσο, όπως τόνισε, η κράτηση σ' έναν κλειστό χώρο για δύο ή τρεις μήνες είναι βασανιστική.

«Οι άνθρωποι ζητούν να μεταφερθούν σε δικαστικές φυλακές, όπου θα έχουν περισσότερο χώρο για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ παλιό και έχουν γίνει ελάχιστα για την λύση του» ανέφερε η κα Παπαναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...