Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Χωρίς οικοδομική άδεια το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης!

Χωρίς οικοδομική άδεια λειτουργεί και αποδίδει δικαιοσύνη καθημερινά σε δεκάδες υποθέσεις το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο... αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης, κος Χρήστος Μούρκας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, στο σύνολό τους τα δημόσια κτήρια της Ξάνθης δεν έχουν οικοδομικές άδειες, καθώς «τότε που κτίζονταν τα κτήρια αυτά, κτίζονταν χωρίς άδειες». Η επιβεβαίωση αυτή της ουσιαστικά έκνομης λειτουργίας δημόσιων κτηρίων στην Ξάνθη από τα χείλη του αντιδημάρχου κ. Μούρκα, εγείρει εντόνως ερωτηματικά αναφορικά με την εφαρμογή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, καθώς σε αντίστοιχες παραβάσεις που παρατηρούνται σε ιδιώτες επιβάλλονται αυστηρές ποινές και κυρώσεις.

«Ναι είναι αλήθεια πως ούτε το Δικαστικό Μέγαρο έχει οικοδομική άδεια. Το τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση είναι μια ερώτηση που πρέπει να απευθύνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης» συμπλήρωσε ο κος Μούρκας.

Στο παρελθόν δεν υπήρχαν προβλήματα!
Παρόμοιες αρρυθμίες παρατηρούνται και σε άλλα δημόσια κτήρια της Ξάνθης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Μούρκας, μεταξύ των οποίων και αυτό του δημοτικού κολυμβητηρίου, το οποίο πλέον δεν λειτουργεί, ωστόσο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να το παραχωρήσει στο Σύλλογο Ποντίων του Ν. Ξάνθης για τη διεξαγωγή των Παρχαρίων. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της παραχώρησης ή μη του εν λόγω κτηρίου από τον δήμο στον σύλλογο τέθηκε το ζήτημα της στατικής επάρκειας του κτηρίου, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Μούρκα δεν ευσταθεί.

«Η εκδήλωση για την οποία ζητάει το κτήριο ο σύλλογος γίνεται υπαίθρια και το κτήριο χρησιμοποιείται συμπληρωματικά. Έχουν γίνει αντίστοιχες εκδηλώσεις εκεί στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα» ανέφερε ο κος Μούρκας, αποδεχόμενος ωστόσο το γεγονός πως στο κτήριο πρέπει να γίνει μελέτη στατικής επάρκειας ώστε να διαπιστωθεί εάν πληροί τις προδιαγραφές λειτουργίας που προβλέπει ο νόμος. «Αυτό το κτήριο είναι πολύ παλιό άλλα έχει χρησιμοποιηθεί χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών. Όταν κτίστηκε το κτήριο πληρούσε τις προδιαγραφές της εποχής του, τώρα πρέπει να γίνει μια στατική μελέτη, με ποιόν τρόπο όμως θα γίνει αυτό θα το κρίνουν οι υπηρεσίες του δήμου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...