Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κόντρα ΔΣΑ- υπουργείου Δικαιοσύνης

Συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θέμα «τον τρόπο λειτουργίας των δικηγορικών συλλόγων» θα έχει η τρόϊκα σύμφωνα με οργισμένη ανακοίνωση του νέου προέδρου του ΔΣΑ, Γ.Αδαμόπουλου.
Στην ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣΑ αναφέρεται πως συγκαλείται εκτάκτως την ερχόμενη Κυριακή η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της ενώ επιτίθεται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης σε πολύ υψηλούς τόνους, γεγονός που απαντήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης με το ουδέν σχόλιο».
Κι αυτό γιατί ο προερχόμενος απο το χώρο της ΝΔ, νέος προεδρος του ΔΣΑ, καταλογίζει στον μάλλον χαμηλών τόνων και ήπιο γενικό γραμματέα του υπουργείου, Θαν. Ξηρό, «αλαζονική συμπεριφορά».
Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος σε σχετική επιστολή του προς τους συναδέλφους του, αναφέρει ότι επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Θανάσης Ξηρός και του ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να βρίσκεται στο υπουργείο, προκειμένου να παρευρεθεί σε συνάντηση με την «Τρόικα». Και αυτό γιατί, όπως του είπε, θα τεθεί θέμα σχετικά με τον «τρόπο λειτουργίας» των Δικηγορικών Συλλόγων.
Όπως επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος όταν ζήτησε να πληροφορηθεί από τον κ. Ξηρό την «ατζέντα» της συνάντησης έλαβε την απάντηση ότι ούτε ο ίδιος την γνωρίζει, αλλά εκείνο που γνωρίζει είναι ότι θα πρέπει να παραβρεθεί στη συνάντηση.
«Την ίδια απάντηση έλαβα» αναφέρει ο κ. Αδαμόπουλος «και όταν του δήλωσα ότι οι δικηγόροι, έχουν όργανα και δρουν συλλογικά και δεν πρόκειται να συμμετάσχω εάν δεν ενημερώσω και συζητήσω το θέμα τόσο με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας όσο και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».
Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κάνει λόγο για «αλαζονικό ύφος» του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης καθώς - όπως λέει - του δήλωσε ότι «ότι μάθει δεν μάθει την «ατζέντα» εγώ πρέπει να είμαι εκεί».
zougla.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...