Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Στις 150.000 ευρώ η εγγύηση για τον Γ. Αγγέλου

Το ποσό των 150.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ως χρηματική εγγύηση για να παραμείνει ελεύθερος ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι εφέτες ορίζουν με το βούλευμα τους ότι ο κ. Αγγέλου θα πρέπει να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας έως τις 20 Σεπτεμβρίου.


Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Αγγέλου για μείωση της εγγύησης των 300 χιλιάδων ευρώ που του επέβαλε η ανακρίτρια της υπόθεσης κ. Ειρήνη Καλού.


Αρχικώς στον κ. Αγγέλου είχε επιβληθεί εγγυοδοσία 400 χιλιάδων ευρώ από την ανακρίτρια, ποσό του οποίου την άρση ή την μείωση, λόγω αδυναμίας καταβολής του, είχε ζητήσει με προσφυγή κατά της ανακριτικής διάταξης ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε απιστία.


Με νέα διάταξη της κ. Καλού το αρχικό ποσό μειώθηκε στις 300 χιλιάδες ευρώ, με εισαγγελική πρόταση που εισηγούνταν την μείωση της εγγύησης στις 60 χιλιάδες ευρώ.


Ο κ. Αγγέλου προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών που σήμερα οριστικοποίησε το ποσό στις 150 χιλιάδες ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν του την οικονομική δυνατότητα του κατηγορουμένου. Η Εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών όριζε ποσό εγγύησης τις 100 χιλιάδες ευρώ.


Στον κ. Αγγέλου έχει επιβληθεί και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...