Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Σε αργία 39 επίορκοι σωφρονιστικοί

39 επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία από τα μέσα του 2012 μέχρι και σήμερα, ενώ οκτώ οδηγήθηκαν στην φυλακή. Σε επτά μήνες, οι σχεδόν οι διπλάσιοι από ότι σε επτά χρόνια.

Στο καναβάτσο στέλνει τους επίορκους υπαλλήλους το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα μόλις τους τελευταίους επτά μήνες 39 σωφρονιστικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία.

Ο πόλεμος εναντίον της διαφθοράς που έχει κηρύξει το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων παίρνει σάρκα και οστά. Την ίδια ώρα που σχεδιάζονται τα νέα μέτρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να γίνουν πιο ασφαλή τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας και να μην επαναληφθούν αποδράσεις παρόμοιες με αυτές των Τρικάλων, το υπουργείο Δικαιοσύνης εφαρμόζει την επιχείρηση «καθαρά χέρια».

Από τα μέσα του 2012 μέχρι και σήμερα 39 επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε αργία, ενώ οκτώ από αυτούς έχουν προφυλακιστεί. Κι αν όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα επτά μηνών, αντιθέτως από το 2005 έως και τις αρχές του καλοκαιριού του 2012 οι επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε αργία ήταν 22.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου ήταν ενήμερη για το περιστατικό που ανέδειξε η «Καθημερινής της Κυριακής» κι ότι προχώρησε στις κατάλληλες ενέργειες. «Όσον αφορά το περιστατικό με τον κρατούμενο να βγαίνει στο προαύλιο του Κορυδαλλού το υπουργείο αμέσως στις 4-1-2013 διέταξε διενέργεια Πειθαρχικής Προκαταρκτικής στέλνοντας την υπόθεση στον εισαγγελέα και βεβαίως ο εν λόγω κρατούμενος τιμωρήθηκε σύμφωνα με το Σωφρονιστικό κώδικα από το Αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο» ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης και τόνισε: «Δεν είναι το μόνο περιστατικό, συνεχώς κάνουμε ελέγχους και τιμωρούμε τους επίορκους υπαλλήλους. Ηδη κατά το τελευταίο 7μηνο έχουν τεθεί σε αργία 39 σωφρονιστικοί υπάλληλοι».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 39 επίορκοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναμένεται να αυξηθούν, καθώς έχουν σταλθεί και άλλες υποθέσεις στον Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι των σωφρονιστικών υπαλλήλων μαζί με τους αστυνομικούς στα κελιά των κρατούμενων θα εντατικοποιηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...