Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Γ. Αποστολάκης: O δικαστής από τη Λάρισα που έστειλε τον Παπαγεωργόπουλο ισόβια στη φυλακή


Είναι 59 ετών, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, ασχολείται με το εκκλησιαστικό δίκαιο και είναι ο δικαστής που άφησε άφωνο το δικαστήριο με τα σχόλιά του στη δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αλλά κυρίως με την απόφασή του.


Ο Γεώργιος Στ. Αποστολάκης γεννήθηκε το 1954 στην Ερέτρια Λάρισας, αλλά έχει «πολιτογραφηθεί» Τρικαλινός, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thessalianews στο απολαυστικό προφίλ του δικαστή που δημοσίευσε. Είναι δικαστής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης με το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών. Ασχολείται συστηματικά με το εκκλησιαστικό δίκαιο, με την υμνογραφία και μάλιστα έχουν εκδοθεί τρεις από τις ακολουθίες που έχει συνθέσει.

Αν όμως θα μείνει για κάτι στην ιστορία είναι οι ατάκες που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει μέσα στη δικαστική αίθουσα και βέβαια το γεγονός ότι έστειλε ισόβια στη φυλακή τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζουν τον κ. Αποστολάκη ατακαδόρο και ατρόμητο: κατά τη διάρκεια της δίκης χρησιμοποιούσε συνεχώς τη λέξη μπάχαλο για να περιγράψει τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thessalianews, ο κ. Αποστολάκης δεν σταματά να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, συνδέοντας νομική και εκκλησία. Ενδεικτικά είναι τα βιβλία του «Ευρετήρια Εκκλησιαστικού Δικαίου», «Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια» και «Το καθεστώς του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων». Εξαιρετικά αυστηρός υπήρξε και με τους μάρτυρες, ειδικά με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, που ήταν υπάλληλος στο δήμο. «Πού πήγε το μυαλό σου, είσαι βουλευτής που φωνάζει κατά της διαφθοράς. Ορίστε, πείτε μας», τον προκάλεσε. Για τον ίδιο βουλευτή σχολίασε δηκτικά, βλέποντας τις φωτογραφίες του στο κέντρο διασκέδασης «Boom», ότι «επιβλέπει ως φύλαξ του νόμου και της ηθικής».

Μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε στη δίκη ήταν: «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα». Mεταξύ άλλων χρησιμοποίησε την έκφραση «ο βασιλιάς των παρκομέτρων» για τον πρώην αντιδήμαρχο Θ. Αθανάσαρο και «ο τετράπαχος Σαξώνης» με αφορμή μια φωτογραφία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...