Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Η τρόικα δίχασε τους δικαστές


Το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με ορισμένες δικαστικές Ενώσεις και με δικηγόρους.


Η τρόικα δίχασε τους δικαστές, καθώς άλλες δικαστικές Ενώσεις δέχθηκαν να συναντηθούν με κλιμάκιο της που βρίσκεται στη χώρα μας και άλλες αρνήθηκαν.

Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια της διεύθυνσης διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διαμάντω Ζάβρα ενημέρωσε εγγράφως τις δικαστικές Ενώσεις, τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ότι κλιμάκιο της τρόικας έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί μαζί τους.

Πράγματι, το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσο Παπαδάκη.

Κατά τις συναντήσεις αυτές προτάθηκαν από την πλευρά των δικαστών λύσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ηλεκτρονικής κάλυψης των δικογραφιών, την χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους δικαστές, καθώς και σε άλλα φλέγοντα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ως προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πρόταση της τρόικας δεν απευθύνθηκε στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά στον πρόεδρό του Ιωάννη Καραβοκύρη. Ο τελευταίος επέλεξε να μην συναντηθεί ο ίδιος με την τρόικα, αλλά ολιγομελής αντιπροσωπεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατόπιν αυτών, κρίθηκε ότι το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο θα εκπροσωπήσουν η Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής τους Παναγιώτης Παπίδας.

Όμως, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έδωσε «το πράσινο φως» για να συναντηθεί ο κ. Παπίδας με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, κατά πλειοψηφία 5-2, δεν αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για συνάντηση.

Η τρόικα συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) και αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ευάγγελο Τσουρούλη (εκπροσώπησε και τους δικηγόρους του Πειραιά). Τα βασικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη συνάντηση αυτή ήταν η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και ο θεσμός της διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν έχει ακόμη αποφασίσει με αν θα συναντηθεί ή όχι με την τρόικα. Σαν θέμα είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου της περασμένης εβδομάδας, αλλά ματαιώθηκε και θα τεθεί σε επόμενο συμβούλιο. Πάντως, οι Αθηναίοι δικηγόροι, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν αρνηθεί να συναντηθούν με κλιμάκιο της τρόικας.

Τέλος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...