Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ποιός είναι ο γενικός γραμματέας Ανδρεουλάκος που η σύζυγός του είναι στη λίστα Λαγκάρντ


Η οικογένεια ενός ακόμη πολιτικού προσώπου, του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου, γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο δικαστικός κ. Ανδεουλάκος κατηγορήθηκε για τις σχέσεις του με τη χούντα.

Η ιστοσελίδα leaks.gr εντόπισε το όνομα της συζύγου του κ. Ανδρεουλάκου Ιωάννας στη λίστα.

Όπως προέκυψε από την εξέταση των στοιχείων η οικογένεια Ανδρεουλάκου εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε λογαριασμό στην HSBC με δικαιούχο την Ιωάννα Ανδρεουλάκου, η οποία είναι οδοντίατρος και δηλώνει διεύθυνση στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 44 στο Χαλάνδρι. Συνδικαιούχοχι είναι δύο ακόμη άτομα ο Γεώργιος Ανδρεουλάκος και η Ευανθία Ανδρεουλάκου που από ότι φαίνεται είναι τα παιδιά της οικογένειας.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάκης και πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπηρέτησε την εποχή της χούντας, όπως αναφέρι το Κουτί της Πανδώρας. Μέχρι και τον Ιούνιο του 2005 ήταν εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και στη συνέχεια διετέλεσε γενικός γραμματέας των υπουργείων Εσωτερικών το 2007 και Δικαιοσύνης το 2009.

Η μακρά διαδρομή του στο Δικαστικό σώμα περιέχει πολλές σκιές.

Μία από τις κορυφαίες υποθέσεις που χειρίστηκε επί δικτατορίας ήταν και αυτή της Δημοκρατικής Άμυνας. Μιας αντιχουντικής οργάνωσης προσωπικοτήτων της Ένωσης Κέντρου που μέλη της ήταν οι Βασίλης Φίλιας, Σάκης Καράγιωργας, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Στέλιος Νέστορας και άλλοι.

Στη δίκη της Θεσσαλονίκης ο κ. Ανδρεουλάκος δίκασε μεταξύ άλλων τον αντιστασιακό Παύλο Ζάννα, αδελφό της μητέρας του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Ανδρεουλάκος διέψευσε χθες με ανακοίνωσή του τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι το όνομα της συζύγου του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ με ονόματα μεγαλοκαταθετών στην HSBC.

Στην ανακοίνωση ο κ. Ανδρεουλάκος κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του. Διευκρινίζει ότι υπήρξε λογαριασμός της συζύγου του απο το 1993 στην ελβετική τράπεζα, ο οποίος έκλεισε οριστικά το 1996 και σκοπός αυτού ήταν η κάλυψη εκπαιδευτικών εξόδων της κόρη του στο εξωτερικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και της οικογένειάς μου σχετικά με δήθεν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα είναι κακοήθης και τα αναγραφόμενα στην ανάρτηση είναι παντελώς ψευδή.

Λογαριασμός ανοίχτηκε στην ελβετική τράπεζα HSBC στις 13-12-1993 από τη σύζυγό μου με σκοπό να καλύψει εκπαιδευτικά έξοδα της κόρης μου στο εξωτερικό σε περίπτωση σπουδών της. Επειδή δεν κατέστη αναγκαία η χρήση του λογαριασμού αυτού, κλείστηκε οριστικά στις 24-01-1996.

Ζητώ την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας από τις εν λόγω ιστοσελίδες και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματος μου».



Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...