Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα για πειθαρχικά παραπτώματα κρατουμένων, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή είτε στέρησης του δικαιώματος εργασίας είτε ακόμη και μεταγωγής του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Στο μεταξύ ανάμεσα στην σωρεία των στοιχείων που μελετώνται από τους ανακριτές της υπόθεσης, από το κατασχεθέν υλικό, ενδιαφέρον προκαλεί και μία επιστολή που κράτησε στο αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, του 2004, αξιωματικών του στρατού που είχε αποτελέσει το έναυσμα για να ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των προμηθειών για τα εξοπλιστικά του υπουργείου Άμυνας.

Στην επίμαχη επιστολή που απευθύνεται προς τον τότε Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γίνεται αναφορά στην σύμβαση για τα TOR - Μ1 και επισημαίνεται: «Από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού και ενώ η ποινική διερεύνηση των περιουσιακών στοιχείων όδευε στο τέλος της, ζήτησε το κλείσιμο λογαριασμού που διατηρούσε σε ελβετική τράπεζα και την μεταφορά του υπολοίπου στην Ελλάδα, αν και τα εναπομείναντα ποσά ήταν ελάχιστα. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από το κατασχεθέν αρχείο του Α. Τσοχατζόπουλου στο οποίο περιλαμβάνεται και η αλληλογραφία της Βίκυς Σταμάτη, με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2012, με την τράπεζα UBS με αίτημα την μεταφορά του υπολοίπου του λογαριασμού της, ποσού 39,02 ελβετικών φράγκων, σε λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Εθνική Τράπεζα.

Κάποια χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2008, η οικονομική δυνατότητα της κ. Σταμάτη, όπως μαρτυρά τιμολόγιο από ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη, της επέτρεπε να ξοδεύει 17.925 ευρώ για δύο ημέρες διαμονή, ταξίδι που είχε κάνει με τον πατέρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...